The world according to Gentleheart

Ingelogd als: *niet ingelogd*
Ga naar onderVernieuwenInloggen
Welkom op dit weblog van Gentleheart.
Je vindt hier hersenspinsels, anekdotes, waargebeurde verhalen en hier en daar ook wat fictie, geserveerd met een flinke dosis scepticisme, op smaak gebracht met wat sarcasme en hopelijk met de nodige zelfspot. Neem het met een korreltje zout allemaal. De artikelen staan chronologisch van nieuw naar oud.
Ik heb veel meer stukken geschreven dan nu zichtbaar voor je zijn. Wil je alles kunnen lezen, stuur dan even een verzoekje in een mailtje aan me. Als ik je toegang tot alles wil geven krijg je een eigen inlognaam en wachtwoord van me ge-e-mailt. Daarmee kun je inloggen en ook reageren op alle artikelen.
Artikeloverzicht:
GeplaatstTitelReactiesGa naar
wo 3-2-2016: publiek artikel Leiding: verleiding, afleiding en misleiding     0     Ga naar dit artikel op deze pagina
za 2-1-2016: publiek artikel Leuker kunnen we het niet maken     % 0     Ga naar dit artikel op deze pagina
do 31-12-2015: publiek artikel Bliegen en vliegen     % 0    
vr 10-2-2012: publiek artikel Telefonzin     % 0    
zo 20-3-2011: publiek artikel Zoek de 7 verschillen...     0*    
di 1-3-2011: publiek artikel Illusie of niet?     0    
ma 5-4-2010: publiek artikel Windows 2015 Secure Edition     % 1    
wo 15-4-2009: publiek artikel Kom maar konijntje, doe maar wiebelen.     % 0    
zo 5-4-2009: publiek artikel Liegniet-tenne     % 3    
zo 12-10-2008: publiek artikel 1 april     % 0    
Archief:

Publiek artikel Leiding: verleiding, afleiding en misleiding door: Ron op 3-2-2016
Mijn naam is niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat ik geboren ben in een van de rijkste families ter wereld. Ons familiekapitaal is zo immens groot dat geld voor onze familie totaal onbelangrijk is. Wij financieren overheden, hebben de vele banken in ons bezit en hebben daarnaast een groot aandeel in olie en andere grondstoffen, media, farmaceutische industrie, voedselindustrie, wapenindustrie en nog vele andere branches. Velen hebben onze familienaam wel eens gehoord maar we staan nooit in Forbes of de Quote 500. Samen met een aantal andere rijke families bepalen wij in grote lijnen wat er in de wereld gebeurd. Wij kunnen achter de schermen meer bereiken dan de VN of welke organisatie dan ook. Wij hebben mensen op strategische plaatsen en kunnen zonder veel moeite mensen op belangrijke posities beïnvloeden. Je hebt geen idee hoeveel macht geld kan geven. Neem daarbij in aanmerking dat elk kind dat in een rijk westers land geboren wordt, al begint met een schuld van tienduizenden euro's/dollars. Elke inwoner van elk rijk westers land heeft een schuld aan ons die hij nooit zal kunnen aflossen en elk nieuw kind vergroot ons kapitaal. Recente ontwikkelingen in de Arabische lente hebben ons ook daar op de kaart gezet. Niemand werd daar beter van overheidsbanken die gratis geld uitleende.

Net als jij maken wij ons vooral druk over de toekomst van onze kinderen. Geld speelt voor ons ook daarbij geen rol. Mensen zoals jij overigens ook niet. Wat ons bijvoorbeeld zorgen baart is de explosieve bevolkingsgroei en de beperkte hoeveelheid grondstoffen om al die mensen te kunnen laten leven. Uiteindelijk gaan die grondstoffen een keer op en dan zou er een wereld ontstaan waar geld vrijwel geen waarde meer heeft. Alleen de primaire levensbehoeften zijn dan nog belangrijk: eten, drinken en een veilige plaats om te leven. Vallen ook die zaken weg dan stort het gehele maatschappelijke leven in en zal het ieder voor zich worden.

Moeder natuur grijpt regelmatig in, maar deze keer zou een enorme pandemie of een globale natuurramp wel eens iets te lang op zich kunnen laten wachten. Gelukkig kunnen we moeder natuur een handje helpen. Ons eerste kleine succes met Ebola in 2014 was een aardig begin. Inmiddels zijn we bezig met nieuwe experimenten. Het zikavirus is nog niet effectief genoeg voor geboortebeperking maar we zijn op de goede weg. Het coronavirus was ook redelijk succesvol (sars/mers) maar vooral het H5N1-griepvirus zou onze wereldbevolkingsgroei substantieel kunnen afremmen. Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere virussen om verder mee te experimenten: Marburg, Hanta, Junin, Dengue, Lassa. Natuurlijk wordt er niet geëxperimenteerd met virussen waar wij voor onze families geen vaccin of andere remedie tegen hebben. Je moet ook begrijpen dat wij een andere gezondheidszorg hebben dan jullie. De dingen die wij eten zijn niet van genetisch gemanipuleerde bronnen boordevol chemische toevoegingen. Wij hebben toegang tot medicijnen die voor jullie nooit op de markt zullen komen en natuurlijk hebben wij vroeger andere vaccinaties gekregen dan jullie. Begrijp me niet verkeerd: wij willen niet van jullie af, maar we willen wel graag de aantallen beheersbaar houden. Zie het als een benzinepomp met 1000 liter benzine. Daar kun je geen 500 auto's laten tanken maar 50 tot 100 auto's zou best kunnen. Wij zien het dan als onze taak om het aantal auto's te verminderen door ze te saboteren of te slopen. Een deel van onze idealen zijn te vinden op de Georgia Guidestones die we daar in 1980 hebben neergezet.

Zolang wij jullie bezighouden met godsdienst, honger, oorlog, armoede, crisis, drugs, een onophoudelijke stroom entertainment en daarbij de media beheersen met geloofwaardige misinformatie kunnen wij achter de schermen het voortbestaan van de mensheid blijven veiligstellen. Daar waar moeder natuur de bal laat vallen, sturen wij bij. Op die manier kan iedereen met een gerust hart slapen. Kijk nog wat tv, speel nog een game en neem nog een (slaap)pilletje. Slaap lekker allemaal. 
Ga naar boven reacties: 0  laatste reactie: 
Publiek artikel Leuker kunnen we het niet maken door: Ron op 2-1-2016
De blauwe envelop gaat verdwijnen! In ruil daarvoor komt werkelijk elk belastingdetail; hoeveel uw aangifte is; wat u terugkrijgt; op welke rekening; wat u verdient hebt of in ieder geval hoeveel u kreeg; hoeveel toeslagen u ontvangt en wie - naast de overheid- uw fiscale partners zijn: al deze details zijn straks "gemakkelijk" terug te vinden in uw online mailbox bij de belastingdienst. Om het u "gemakkelijker te maken".

Ik weet niet of u de score van de overheid op het gebied van beveiliging een beetje hebt gevolgd de laatste jaren, maar die score is niet zo hoog. Meer dan eens lekte het DigID, de studiefinanciering, de OV-chipcard en tal van andere overheidssites om nog maar te zwijgen over waar onze vingerafdrukken (voor ons vorige paspoort weet u nog?) nu opgeslagen zijn, wie er toegang toe hebben, en de structurele overschrijding van de privacywetgeving door onze gegevens van mobieltjes en onze kentekenregistraties op vele plaatsen in Nederland, veel langer te bewaren dan is toegestaan en die gegevens ook nog eens oneigenlijk te gebruiken zonder fatsoenlijk toezicht.

Ik ben zp'er (zelfstandig professional) sinds 2001. Toen ik begon, stuurde elke bank me netjes elke maand een dagafschrift. Inmiddels doet geen enkele bank dit meer zonder dat je daarvoor bijbetaald. Werd bankieren daarmee goedkoper? Nee, duurder! Werd het makkelijker? Nee! Want nu moet je ze zelf op tijd downloaden én zelf uitprinten voor je administratie.

Ik ontving van vrijwel elke leverancier, privé en zakelijk, een rekening op papier die ik braaf in mijn administratie inboekte en meteen betaalde met de bijgeleverde acceptgiro. De praktijk nu:
- voor Ziggo telefoon en internet moet ik op de site van Ziggo inloggen en de juiste factuur downloaden uit een lijst van tientallen facturen. Daarna moet ik controleren, wederom via inloggen op de website van de bank of het juiste bedrag is afgeschreven, of het niet dubbel is afgeschreven, of het niet teruggestort is...
- wil ik mijn voorschotnota's gas en licht zien? Inloggen bij Essent en downloaden. Controleren bij de bank zoals Ziggo.
- Mijn rekeningen van mijn mobiele telefoon? Inloggen op Hollands Nieuwe, Simyo, kpn of een andere communicatiepooier en downloaden. Controleren bij de bank zoals Ziggo.
- btw aangifte doen? Inloggen bij de belastingsdienst en online invullen. Daarna niet vergeten je aangifte te downloaden en uit te printen. Vervolgens betalen via de bank (website). Oh wacht! Ook even (opnieuw) inloggen bij de belastingdienst voor het betalingskenmerk anders kun je niet betalen.
- Websites die ik afneem: rekening per e-mail, bijlage openen en uitprinten, inboeken en betalen of betaling controleren via de bank.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar het is in ieder geval een onmogelijke opgave geworden om mijn facturen compleet bij elkaar te houden. Elk kwartaal kost me minimaal UREN extra om alle facturen, op papier, per e-mail, downloaden via websites en de partijen, die vergeten te factureren maar wel afschrijven, te achterhalen. En f#€&%! die automatische machtigingen! Voor de betaler is deze vorm van betalen de minst overzichtelijke en slechtst controleerbare methode!

En nu gaat de belastingdienst ook alle correspondentie op internet zetten in een digitale berichtenbox in plaats van de duidelijk herkenbare belangrijke blauwe enveloppen. Goh wat handig!!! En niet eens via reguliere e-mail, nee een totaal aparte online mailbox die alleen met het ronduit onveilige DigID te benaderen is. Ik denk dat reguliere e-mail misschien nog wel veiliger is en in ieder geval een heel stuk handiger. En hoe weten we straks dat er nieuwe berichten staan? Moeten we dat elke dag gaan checken of zo?
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Is het OOIT makkelijker geworden? NEE! Die slogan is jaar na jaar opnieuw een grove leugen!
Is dit dan makkelijker? Nee! Is het veilig(er)? Nee! Is het goedkoper? Ja! Betalen we dan minder? Nee! En dan begin ik maar niet over het verdere banenverlies bij de bezorgers en de belastingdienst.

Ik denk er sterk over om mijn abonnement bij de belastingdienst maar op te zeggen. Zou dat ook met mijn DigID kunnen? 
Ga naar boven reacties: 0  laatste reactie:  ^ Volgende ^

Ga naar boven    Vernieuwen
 
Stuur mij e-mailbericht bij nieuwe plaatsingen:
 
Alle stukken hierboven zijn copyright © van de auteur (Ron). Alle rechten voorbehouden