The world according to Gentleheart

Vernieuwen Blog-index
Dit is een PUBLIEK document Bliegen en vliegen door: Ron op 30-12-2015
Er zijn vele bloggers en ook vloggers tegenwoordig met veel of weinig volgers. Ik beperk me nu even tot wat ik ken: bloggers. Vloggers boeien me doorgaans erg weinig en na enkele vlogs van ene Knol ofzo te hebben mogen aanschouwen ben ik er voorlopig ook van genezen. Ieder zijn of haar meug, maar ik blijf even bij bloggen omdat ik dat hier ook eigenlijk aan het doen ben. Met mijn pratende tronie erbij zou het voor jullie vast een stuk onaangenamere beleving zijn.

Het ene blog gt ergens over het andere gaat nrgens over. De een schrijft leuk, de ander saai maar ze menen allemaal wat te vertellen te hebben. Wat mij verbaasd is hoe dodelijk saaie blogs toch nog redelijk veel gelezen worden. Zo zijn er legio blogs van en over saaie mensen die saaie dingen op een saaie manier beschrijven die toch aftrek vinden bij een aantal andere saaie mensen. Zou dit een Lourdes-gevoel zijn: "Kijk! Niet alleen mijn leven is zo mega saai! Er zijn nog saaiere mensen!"?
Of zou dit meer zoals de kneuzenkermis van Idols zijn waar mensen die absoluut geen enkel talent hebben zich op het podium wagen in de stellige overtuiging dat ze talent hebben omdat niemand in hun omgeving ooit het lef had om ze te vertellen dat mijn 2 jarige dochtertje meer talent heeft dan zij? Met zulke familie en vrienden moet je blij zijn! Dat ze je stimuleren om je dromen na te streven, soit! Maar dat ze je op landelijke televisie zo op je bek laten gaan is gewoon sadistisch, hoewel het voor ons kijkers soms weer het Lourdes gevoel geeft: "Kijk er zijn mensen met nog minder talent dan ik!"

Geld verdienen op internet doen de meeste door advertenties te plaatsen. Krijg je genoeg bezoekers dan genereert dat inkomsten. Kun je ook nog een bepaalde doelgroep aan je koppelen, bijvoorbeeld jonge moeders, dan kun je meer inkomsten genereren omdat adverteerders graag gericht willen adverteren. Met bloggen over specifieke onderwerpen zoals make-up, kleding, zwangerschap, ouderschap, techniek of om het even wat, is dus wat te verdienen.
Maar daar stopt het niet. Op internet is marketing ook actief bezig om de inhoud van de blogs te benvloeden. Zo zijn er bloggers die over ouderschap bloggen en ineens laaiend enthousiast zijn over een Fisher Price gadget of een item van de Action die dan ook met naam genoemd worden. Dat is geen toeval. Op internet is er geen sprake van sluikreclame zoals op tv waar ze het merk niet mogen tonen of noemen zonder ook 2 andere merken te noemen. Internet is free for all en dus ook voor slimme marketeers. Ze sturen bloggers met voldoende volgers geld of gratis artikelen in ruil voor positieve aanprijzing in hun blogs. En dr vind ik dat we een grens overschrijden. Op dat moment zijn het geen onafhankelijke bloggers maar bliegers! En de vloggers worden vliegers! Er bestaan overigens regels van de reclamecodecommissie voor sociale media dat de bliegers en vliegers moeten vermelden dat een artikel betaald is of een commercile inslag heeft, maar dit hebben nog lang niet alle bloggers door.

Dit blg is niet bedoeld om de eerlijke goede onafhankelijke bloggers in een kwaad daglicht te stellen. Ook is dit niet bedoeld om echte talenten in Idols of Idols-fans te beledigen. Er zijn genoeg goede onafhankelijke bloggers die leuk en eerlijk schrijven over interessante zelfgekozen onderwerpen. Wees alleen kritisch bij wat je leest en bedenk dat ook bloggers maar mensen zijn die er soms ook gewoon geld mee willen verdienen.

Deze blog werd mede mogelijk gemaakt door facebook, blogspot, google, doubleclick, blogger, blogaholic, youtube en nog tientallen andere sites welke er geen van alle voor hebben betaald noch hebben bepaald waar deze blog over gaat. Ik wens jullie allen een blogrijk 2016. 
 
 
U heeft geen rechten om reacties te lezen of toe te voegen voor dit artikel.
(Wellicht kunt u dit wl als u ingelogd bent.)
 Terug naar BLog