The world according to Gentleheart

Vernieuwen Blog-index
Dit is een PUBLIEK document 1 april door: Ron op 1-4-2008
Tijd (en inspiratie) ontbraken me even de laatste tijd, maar ik heb weer wat plaatswaardig materiaal voor je, hef fun!

U˙˙˙˙ren heb ik gezocht... gegoogled en gegoocheld... gezocht en gewanhoopt... Ontgoocheld... Nergens vond ik dit jaar een leuke ludieke 1-april actie van collega systeembeheerders op internet.

Op school waren er 1-aprilgrappen genoeg. Zo ben ik een keer de hele school doorgestuurd om de "koekjes-tang" te halen. In elke klas werd door de leerkracht gezegd dat deze bij een andere leer-raar lag. Uiteindelijk bleek het geval natuurlijk helemaal niet te bestaan maar wist Ýk veel op 10-jarige leeftijd?!

Een grap van enige jaren geleden van mijzelf was een oeverloos klachtenbetoog van "de webserver" bij elk eerste bezoek aan het intranet van het bedrijf. [voorbeeld in nieuw venster]

Een collega vertelde mij ooit iets over een grap met een stickertje onder op het toetsenbord. Er was een virus in het spel en als ze zo'n stickertje op het toetsenbord aantroffen moesten ze iets doen (mij is even ontschoten wat precies).
Dit laatste en het ontbreken van goede grappen op internet inspireerde mij om eens wat nieuws te bedenken.
De onderstaande e-mail is met hoge prioriteit naar alle netwerkgebruikers gegaan en naar een aantal collega-vrienden van me op 1 april j.l.:

From: Ron (Systeembeheer)
To: źalle e-mailgebruikers╗
Sent: Tuesday, April 01, 2008 6:14 AM
Subject: Schadelijke chip in toetsenborden

BELANGRIJK! LEES DIT GOED DOOR A.U.B.!

Vorige maand is bekend gemaakt dat sommige RFID chips (Radio Frequentie ID chips) schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een RFID chip is een minuscuul chipje dat vrijwel overal ingebouwd kan worden om een product te identificeren. Het is/wordt de vervanging van de barcode.

Gisteren is op de websites van Microsoft en hp bekend gemaakt dat de schadelijke variant van deze RFID-chips ook zijn gebruikt in veel microsoft- en hp-toetsenborden die na 2003 zijn gemaakt.

Check a.u.b. zelf of u een toetsenbord heeft van na deze datum. Het betreft hier o.a. de zwarte toetsenbordenserie met zilver boven rondom de functietoetsen. In sommige gevallen staat er onderop het toetsenbord een fabrikagedatum.

U kunt testen of deze chip in uw toetsenbord zit door met een mobiele telefoon te bellen terwijl u de gsm tegen de onderkant van het toetsenbord aanhoudt. Hoort u tijdens het gesprek elke 3 seconden een hoog klikgeluidje dan zit deze schadelijke chip in uw toetsenbord en dient u deze z.s.m. te laten vervangen door systeembeheer. Meldt het als storing op intranet a.u.b. als u een toetsenbord met deze RFID-chip heeft! Hp en Microsoft ruilen deze toetsenborden kosteloos om.
Ter informatie,

Ron/Sysbeh


Je mag zelf in proberen te beelden wat voor taferelen dit opleverde en hoe de mensen die wÚl door hadden dat het een grap was zich hebben bescheurd om deze idiote handeling! Ook e-mails van collega-systeembeheerders die mij vroegen waar ik deze informatie vandaan had hebben hun effect bij mij niet gemist. Ook de vele reacties van mensen die uiteindelijk wel door hadden welke dag het was waren erg leuk.

Overigens wel een hele goede gewoonte van collegae om altijd bronnen te verifieren voordat ze ergens actie op ondernemen. Dat zou natuurlijk iedereen moeten doen. Nog regelmatig ontvang ik de paniek-mailtjes (zgn. "HOAX" of "HOAXES") waarin je weer (geheel ten onrechte ) gewaarschuwd wordt voor een bepaalde e-mail of een bepaald programma dat zich op 90% v/d computers zou bevinden.
Mijn bronnen om dit te checken zijn er maar 2 en ik deel ze graag met jullie:
www.virusalert.nl en www.waarschuwingsdienst.nl.
Gebruik ze a.u.b. als je twijfelt of iets een echte bedreiging is of een hoax, vˇˇrdat je ze doorstuurt. Mijn HOAX tref je er (nog) niet aan.  
 Deze link hoort bij bovenstaande artikel virusalert.nl 
 
 
U heeft geen rechten om reacties te lezen of toe te voegen voor dit artikel.
(Wellicht kunt u dit wÚl als u ingelogd bent.)
 Terug naar BLog